verbonden ademen


De kracht van adem

Tijdens een ademsessie ga je gedurende langere tijd bewust verbonden ademen, je laat de pauzes die er normaal wel zijn tussen de in-en uitademing vervallen.
Ademwerk brengt heling op fysiek, emotioneel & spiritueel niveau.
Ademwerk is een krachtige manier om te leren voelen, spanningen los te laten en je vrij te ademen van alles wat niet meer dient. 
Zie je lijf als een hard-drive, met hierop alle indrukken en ervaringen uit dit leven en misschien zelfs wel vorige levens. Vastgezette emoties verstoren de natuurlijke balans en het herstellend vermogen van je lichaam. Dit kan allerlei fysieke en mentale klachten veroorzaken zonder dat je er erg in hebt. Je adem is een super krachtig hulpmiddel om je levensenergie weer te laten stromen en vastgezette emoties te ontladen. Loslaten van (oude) diepe wonden, boosheid en verdriet. Soms zitten er dingen onder water die we met het blote oog moeilijk kunnen waarnemen. Blokkades die het loslaten tegenwerken bevinden zich namelijk in het gevoelslichaam. Tijdens een ademsessie kan er van alles naar boven komen. Gevoelens, herinneringen, fysieke sensaties zoals tintelingen etc. 
Elke keer is anders, het valt niet te sturen. Weet dat wat zich aandient op dat moment, precies datgene is wat jij nodig hebt. Trust the proces.

 

We praten onder het genot van een kopje thee, kijken wat er speelt, waar je jezelf tegenhoudt, praten over je verleden en maken helder wat je situatie is.
Vervolgens leg ik je uit hoe we  gaan ademen, waarbij er alle ruimte is voor vragen. Met gebruik van lichaamsgerichte technieken en stimulerende muziek gaan we in een veilige setting jouw geblokkeerde energie, die opgeslagen ligt op celniveau, op een natuurlijke manier te ontladen.  

 

We bouwen alles rustig op, vind je het spannend dan gaan we de eerste keer inzetten op een zachte sessie en kunnen we starten met een psoas release.
Diep in het centrum van ons lichaam ligt de psoas in onze heupen en verbindt het boven- en onderlichaam.
De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Niet voor niets wordt de psoas de zetel van onze ziel (en intuitie) genoemd. Het is de plek waar we onze emoties opslaan. 

 

Voel je welkom,

Liefs Tessa